Οι 7 καλύτερες ταινίες σκάκι

040 Beth Harmon

Φτιάξτε ποπ κορν και ετοιμαστείτε για τις 7 καλύτερες ταινίες σκάκι που έχουν δημιουργηθεί.

Αναμφισβήτητα το σκάκι είναι ένα παιχνίδι που δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους. Δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι κοντός ή ψηλός, δυνατός ή αδύνατος, διότι τα κομμάτια κινούνται αρχικά με τη σκέψη μας. Έτσι λοιπόν αυτός που θα έχει την μεγαλύτερη επινοητικότητα, φαντασία και υπομονή μπορεί να κατατροπώσει τους αντιπάλους του.

Ο ήρωας της σημερινής ιστορίας είναι ο οκτάχρονος Τανιτολούα Αντεούμι, ο οποίος γεννήθηκε στην Νιγηρία και οι συνθήκες τον ανάγκασαν να μετακομίσει μαζί με την οικογένειά του στη Νέα Υόρκη. Αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν από τη Βόρεια Νιγηρία πριν από δύο χρόνια επειδή φοβόταν την τρομοκρατική ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, η οποία καταδιώκει με μανία τους χριστιανούς. Στην Αμερική δεν διατρέχει κάποιον κίνδυνο και διαμένει σε καταφύγιο αστέγων.

Έπειτα από έναν μόλις χρόνο ενασχόλησης του με το βασιλικό παιχνίδι κατάφερε να γίνει πρωταθλητής της πολιτείας. Σίγουρα ο νεαρός είναι μεγάλο ταλέντο και αν συνεχίσει να δουλεύει σκληρά, τότε μπορεί να ανέβει τη σκακιστική σκάλα. Μέχρι στιγμής όμως o Tani, όπως είναι το παρατσούκλι του, έχει βελτιώσει τη βαθμολογία του και κατέχει ήδη επτά κύπελλα.

Κάθε επιτυχημένη ιστορία όμως έχει και μία αρχή. Έτσι λοιπόν ο 8χρονος πρωταθλητής ήρθε σε επαφή με το σκάκι για πρώτη φορά όταν γράφτηκε σε ένα δημοτικό της Νέας Υόρκης. Η μητέρα του ήρθε σε επαφή με τον προπονητή της ομάδας και του ζήτησε να δεχτεί το μικρό της γιο χωρίς όμως να μπορεί να πληρώσει το μηνιαίο κόστος των μαθημάτων. Χωρίς να μπορεί να φανταστεί αν ο μικρός είναι ταλέντο ή όχι, ο Ράσελ Μακόφσκι, ο εν λόγω προπονητής δέχτηκε τον Tani στα μαθήματα για να εκπλαγεί αργότερα από τις επιδόσεις του.

Μόλις ένα χρόνο πήρε στον νεαρό να φτάσει κοντά στο 1600 ΕΛΟ, τη στιγμή που όλοι οι σκακιστές ξεκινάνε από το 1000 και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο σκάκι, ο Μάγκνους Κάρλσεν, έχει περίπου 2850. (Μόνο για μέλη * μελετήστε εδώ τις παρτίδες του Κάρλσεν * Μόνο για μέλη)

Η ιστορία του νιγηριανού συγκίνησε και έγινε γρήγορα viral. Πραγματοποιήθηκε ένας διαδικτυακός έρανος για να αποκτήσει στέγη ο μικρός Tani και η οικογένεια του. Μόλις σε 9 μέρες κατάφερε να συγκεντρώσει 250.000 δολάρια και έτσι λοιπόν η οικογένειά του έχει ένα νέο χώρο για να βάζει μέσα τα κύπελλα του καθώς και να συνεχίσει να δείχνει σκάκι στο παιδί της.

Ευελπιστώ ότι η ιστορία του μικρού Νιγηριανού θα σας ενθαρρύνει να κερδίζετε κύπελλα και μετάλλια στο σκάκι. Όμως θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το σκάκι ένας μαραθώνιος και εκτός από το ταλέντο χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά, πειθαρχία και πολλές ώρες προπόνησης.


Έτσι λοιπόν κατανοούμε ότι είναι σημαντική η τακτική αλλά και η στρατηγική για να παίζουμε καλά. Εάν θέλετε να αναπτύξετε πολύ περισσότερο αυτές τις ιδέες, τότε θα σας πρότεινα να μελετήσετε το πρόγραμμα προπόνησης “αρχάριος 800” που έχω φτιάξει ειδικά για εσάς. Για να δείτε αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει να είστε μέλη της σελίδας. Μην χάνετε χρόνο και δημιουργήστε το δωρεάν κωδικό σας πατώντας εδώ

Εφόσον συνδεθείτε στη σελίδα, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε την μελέτη του προγράμματος προπόνησης

πατώντας εδώ

Σημείωση: Αυτό είναι ένα πρόγραμμα προπόνησης για μία χρονιά. Εάν το ακολουθήσετε με συνέπεια, τότε το παιχνίδι σας θα βελτιωθεί δραματικά προς το καλύτερο!

Το πιο κοινό λάθος στο σκάκι
Γκάρι Κασπάροφ

Related Posts

 

Comments

Already Registered? Login Here
No comments made yet. Be the first to submit a comment

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.rules-chess-strategies.com/

0
Shares